Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası Tarifi

Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi: Sıvı Yağlı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sıvı Yağlı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Sıvı Yağlı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve sütü dökelim. Ocağın yakalım şeker eriyip, şerbet kaynayınca ocağı kapatalım ve şerbeti kenara alalım.
  • Derin bir tencereyi ocağın üstüne alıyoruz. Sıvı yağ ile unu koyuyoruz. Önce yüksek ateşte unu ve yağı birbirine yedirerek unun kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayıncaya kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca ocağın ayarını düşürüp, kısık ateşte rengi koyu bal rengi alıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üstüne şerbetimizi yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştırıyoruz ki un topaklanma yapmasın.
  • Şerbeti helvaya iyice yedirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağı kapatıyoruz ve tencereyi sıcak ocaktan alıp, kenarda 10 dakika demlendiriyoruz.
  • Demlenen ve ilk sıcağı giden helvamızı servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Sıvı Yağlı Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Ölçü bardağını istediğiniz gibi değiştirerek helvayı az veya çok yapabilirsiniz. Tenceremizin de derin olması şerbeti helvaya döktüğümüz zaman kendimizi yakmayı ve ortalığın batmasını engelliyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025