Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça Tarifi

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça Tarifi

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça tarifi: Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 3,5 su bardağı un (Alabildiği kadar.)
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba yumurtanın akını, yoğurdu, yağı, şekeri ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın.
  • Sonra kabartma tozunu ekleyin, unu ise azar azar alabildiğine ekleyin ve yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu hamuru 15 bezeye kesin.
  • Tezgahınıza biraz un serpin ve her bezeyi elinizle açın. İçerisine biraz lor peyniri koyun.
  • Poğaçalar pişerken kenarlarından açılmamaları için hamurun etrafını çatal ile birleştirin.
  • Yumurtanın sarısını her bir hamura sürün. Çörek otlu ve susamlı karışımdan serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Poğaçaların üzerileri kızarınca fırından alın ve sıcacık servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025