Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça Tarifi
Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça tarifi: Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 3,5 su bardağı un (Alabildiği kadar.)
- 1 kase lor peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba yumurtanın akını, yoğurdu, yağı, şekeri ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın.
- Sonra kabartma tozunu ekleyin, unu ise azar azar alabildiğine ekleyin ve yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu hamuru 15 bezeye kesin.
- Tezgahınıza biraz un serpin ve her bezeyi elinizle açın. İçerisine biraz lor peyniri koyun.
- Poğaçalar pişerken kenarlarından açılmamaları için hamurun etrafını çatal ile birleştirin.
- Yumurtanın sarısını her bir hamura sürün. Çörek otlu ve susamlı karışımdan serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Poğaçaların üzerileri kızarınca fırından alın ve sıcacık servis edin. Afiyet olsun.