Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi

Sıvı Yağlı Şekerpare

Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi

Sıvı Yağlı Şekerpare tarifi: Sıvı Yağlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Şekerpare nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sıvı Yağlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Sıvı Yağlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • İlk başta şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlının hamuru için un ve ayırdığımız 1 yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz, azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz.
  • Hamurdan parçalar koparıp şekil veriyoruz.
  • Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen şekerpareleri çıkarıp üzerlerine soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Sıvı Yağlı Şekerpare ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021