Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi
Sıvı Yağlı Şekerpare tarifi: Sıvı Yağlı Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Sıvı Yağlı Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Sıvı Yağlı Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- İlk başta şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hamuru için un ve ayırdığımız 1 yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz, azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz.
- Hamurdan parçalar koparıp şekil veriyoruz.
- Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri çıkarıp üzerlerine soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.