Sıvı Yağlı Açma Tarifi
Sıvı Yağlı Açma tarifi: Sıvı Yağlı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sıvı Yağlı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya (10 g)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
Sıvı Yağlı Açma tarifi nasıl yapılır?
- Süt, maya ve şekeri karıştırın. Su, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını ekleyip çırpın. Tuzu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip karıştırın.
- Hamur kıvam almaya başladığında kabın içinde hafifçe yoğurun ve streç filmle sarıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan mandalina boyutlarında bezeler kopartın ve elinizde yoğurup silindir şeritler halinde uzatın. İki şeridi birbirine burgu şeklinde sarın ve iki uçtan birleştirip açma şeklini verin.
- 15 dakika tepside dinlendirin. Ardından yumurta sarısı sürün ve 190 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin!