Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sıvı Yağlı Açma Tarifi

Sıvı Yağlı Açma

Sıvı Yağlı Açma Tarifi

Sıvı Yağlı Açma tarifi: Sıvı Yağlı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sıvı Yağlı Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sıvı Yağlı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
  • 2 adet yumurta sarısı

Sıvı Yağlı Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, maya ve şekeri karıştırın. Su, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını ekleyip çırpın. Tuzu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip karıştırın.
  • Hamur kıvam almaya başladığında kabın içinde hafifçe yoğurun ve streç filmle sarıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan mandalina boyutlarında bezeler kopartın ve elinizde yoğurup silindir şeritler halinde uzatın. İki şeridi birbirine burgu şeklinde sarın ve iki uçtan birleştirip açma şeklini verin.
  • 15 dakika tepside dinlendirin. Ardından yumurta sarısı sürün ve 190 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025