Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şiveydiz Tarifi

Şiveydiz

Şiveydiz Tarifi

Şiveydiz tarifi: Şiveydiz için gerekli malzemeler nelerdir? Şiveydiz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şiveydiz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram taze sarımsak
  • 1 kilogram dana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 dal taze soğan
  • 4 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam un
  • 1 tutam kuru nane (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)

Şiveydiz tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etimizi bir güzel yağda çevirip üzerini geçecek kadar su koyup düdüklü tencerede haşlayalım.
  • Etimiz pişerken sarımsaklarımızı ve yeşil soğanlarımızı ayıklayalım. Yalnızca beyaz kısımlarını almamız lazım.
  • Pişen etin üzerine sarımsak ve soğanlarla beraber haşlanmış nohutumuzu da atıp pişmeleri için kapağı kapatalım. Ne çok pişecek ne de çok az tam kıvamında olacak.
  • Diğer tarafta yoğurdumuzu hazırlayalım. 1 yumurta, 4 kase yoğurt, bir tutam un ve çok az bir yağı iyice çırpalım ve pişen sarımsaklarla buluşturalım.
  • Yoğurdumuzun kesilmemesi için sarımsaklı et suyumuzdan mutlaka yoğurdumuzu açalım ve daha sonra her ikisini de birleştirip bir tık kaynatalım ve altını kapatalım. Afiyet olsun.

Şiveydiz tarifinin püf noktası nedir?

Sarımsakların içerisine isteğe bağlı yeşil soğan konabilir, dilerseniz koymaya bilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025