Sivas Sarması Tarifi
Sivas Sarması tarifi: Sivas Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sivas Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sivas Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 1/2 kilogram orta yağlı kıyma
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 1-2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kalın bulgur
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1/2 demet dereotu
Sarma için:
Üzeri için:
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Sivas Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Yaprak salamura ise bir kaç saat sıcak suda bekletin.
- İç harcı için: soğan, domates ve biberi rondodan geçirin. Diğer malzemelerle karıştırın.
- Yaprakların ortasına iç harçtan alarak sarın. Tencereye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ gezdirin.
- 1 adet limonu ince ince dilimleyip, sarmaların üzerine yerleştirin.
- Sarmaların dağılmaması için üzerine tabak ya da sarma taşı koyun.
- Kaynar su üzerine asacak kadar koyup, orta ateşte pişmeye bırakın.
- Sürekli kontrol ederek pişirin, suyu azalırsa kaynar su ekleyin.
- Sosu hazırlamak için bir tavada; tereyağını eritin, salçayı ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca sarmaların üzerine dökebilirsiniz.
- Pişen sarmalarınızı servis tabağına alarak üzerine sosunu dökün. Afiyet olsun.