Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sivas Sarması Tarifi

Sivas Sarması

Sivas Sarması Tarifi

Sivas Sarması tarifi: Sivas Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Sivas Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sivas Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 1/2 kilogram orta yağlı kıyma
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1-2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1/2 demet dereotu

Sarma için:

  • 1 paket asma yaprağı

Üzeri için:

  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Sivas Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Yaprak salamura ise bir kaç saat sıcak suda bekletin.
  • İç harcı için: soğan, domates ve biberi rondodan geçirin. Diğer malzemelerle karıştırın.
  • Yaprakların ortasına iç harçtan alarak sarın. Tencereye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ gezdirin.
  • 1 adet limonu ince ince dilimleyip, sarmaların üzerine yerleştirin.
  • Sarmaların dağılmaması için üzerine tabak ya da sarma taşı koyun.
  • Kaynar su üzerine asacak kadar koyup, orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Sürekli kontrol ederek pişirin, suyu azalırsa kaynar su ekleyin.
  • Sosu hazırlamak için bir tavada; tereyağını eritin, salçayı ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca sarmaların üzerine dökebilirsiniz.
  • Pişen sarmalarınızı servis tabağına alarak üzerine sosunu dökün. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025