Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sivas Katmeri Tarifi

Sivas Katmeri

Sivas Katmeri Tarifi

Sivas Katmeri tarifi: Sivas Katmeri için gerekli malzemeler nelerdir? Sivas Katmeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sivas Katmeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta sarısı

Sivas Katmeri tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba mayayı, tuzu ve ılık suyu koyun ve mayanın erimesini sağlayın. Ardından unu azar azar ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru tezgaha alın ve elinizle genişletin. Hamurun tam ortasına oda sıcaklığında bekleyerek yumuşamış margarini ve tereyağını küçük parçalar halinde keserek bırakın.
  • Hamurun etrafını ortada birleştirip, yağları içeriye hapsedin. 5 dakika kadar bu şekilde dinlendirin.
  • Tezgahınızı ve hamuru sürekli unlayarak, bir merdane yardımı ile hamura yağları yedirin. Yaklaşık 6 dakika sonra hamur yağı çekmiş olacaktır.
  • Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölün.
  • Bu bezeleri tezgahınızda dilediğiniz şekli vererek açın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısı ile bir miktar sıvı yağı çırparak, fırça ile güzelce sürün. Bıçak ile çok derin olmayacak şekilde çizik atın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025