Sivas Katmeri Tarifi
Sivas Katmeri tarifi: Sivas Katmeri için gerekli malzemeler nelerdir? Sivas Katmeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sivas Katmeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta sarısı
Sivas Katmeri tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba mayayı, tuzu ve ılık suyu koyun ve mayanın erimesini sağlayın. Ardından unu azar azar ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru tezgaha alın ve elinizle genişletin. Hamurun tam ortasına oda sıcaklığında bekleyerek yumuşamış margarini ve tereyağını küçük parçalar halinde keserek bırakın.
- Hamurun etrafını ortada birleştirip, yağları içeriye hapsedin. 5 dakika kadar bu şekilde dinlendirin.
- Tezgahınızı ve hamuru sürekli unlayarak, bir merdane yardımı ile hamura yağları yedirin. Yaklaşık 6 dakika sonra hamur yağı çekmiş olacaktır.
- Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölün.
- Bu bezeleri tezgahınızda dilediğiniz şekli vererek açın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Yumurta sarısı ile bir miktar sıvı yağı çırparak, fırça ile güzelce sürün. Bıçak ile çok derin olmayacak şekilde çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.