Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şiş Kebap Tarifi

Şiş Kebap

Şiş Kebap Tarifi

Şiş Kebap tarifi: Şiş Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Şiş Kebap nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şiş Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et için:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak

Marinesi için:

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam sarımsak sosu

Şiş Kebap tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, zeytinyağı ve sarımsak sosu kapaklı geniş bir kapta karıştırılır.
  • Bambu çubuklara istenen ölçü ve sırada kuzu eti, sivri biber, sarımsak yerleştirilir.
  • Çubuklar hazırlanan sosun içine dizilir ve en az 7-8 saat marine edilir.
  • Önceden ısıtılan döküm ya da ısıya dayanıklı kalın tabanlı bir tavaya şişler yerleştirilir.
  • Yüksek ateşte önlü arkalı pişirilen şişlere en son tuz gezdirildikten sonra servis tabağına alınır.

Şiş Kebap tarifinin püf noktası nedir?

Şişlere yarım ay dilimlenmiş patlıcanlar geçirilip, etleri pişirdikten sonra aynı tavada leziz bir patlıcan şiş elde edebilirsiniz. Marinasyon işlemi özellikle kebap tarzı et yemeklerinde, lezzet ve lokum kıvamında iyi pişmiş bir tat için gereklidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025