Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sirkesiz Karışık Turşu Tarifi

Sirkesiz Karışık Turşu

Sirkesiz Karışık Turşu Tarifi

Sirkesiz Karışık Turşu tarifi: Sirkesiz Karışık Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkesiz Karışık Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sirkesiz Karışık Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram beyaz lahana
  • 6 adet yeşil domates
  • 12 adet havuç
  • 2 su bardağı içme suyu
  • 3 su bardağı peynir altı suyu
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 12 diş sarımsak

Sirkesiz Karışık Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kavanozlarınızı sıcak suda ya da sirkeli suda bekleterek steril duruma getirin. Ardından kurulayarak turşu kurmak için hazır hale getirin.
  • Tüm sebzelerinizi güzelce yıkayın. Kurulayın. Dilediğiniz boyutlarda keserek bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Kavanozlarının içerisine sebzeleri eşit miktarda aktarın. Aralarına kaya tuzu ve sarımsakları da ilave edin. Her kavanoz için 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu yeterli olacaktır. Ancak biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Peynir altı suyunuzu, su ile karıştırın. Ardından kavanozlara pay edin. Kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatıp çalkalayın. Güneş ışığını doğrudan almayan, serin ve kuru bir yerde fermente olmaya bırakın.
  • Fermente olması için yaklaşık 20-35 gün aralığında bir süreye ihtiyacı var. İlk 20 gün turşunuzun kapağını kesinlikle açmamaya özen gösterin. Sonraki süreçlerde kontrol etme amacıyla açarak tadına bakabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda malzemeleriniz kıtır bir lezzette turşulara dönüşecektir. Afiyetler olsun!

Sirkesiz Karışık Turşu tarifinin püf noktası nedir?

Eğer peynir altı suyunuz yoksa, kaya tuzu ile karıştırılmış içme suyu ilave edebilirsiniz. Su ve kaya tuzunu ilave ettikten sonra turşularınızın en üstüne tülbente sarılmış poşet yeşil çay ya da taze asma yaprağı koyabilirsiniz. Bu şekilde de fermente işlemini yapabilirsiniz. 20-35 gün arası fermente süreci sürebilir. Bazı durumlarda bu süre uzayabilir. O yüzden ortalama bir süre vermeye çalıştık sizler için. Dilediğiniz farklı sebzeleri kullanarak turşunuzu kurabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025