Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifi: Sirkeli Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkeli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Sirkeli Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 - 4 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta beyazı
- 50 gram çörek otu
Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.
- Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.
- Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
- 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri fırınlamadan önce fırının iyice ısınmış olmasına dikkat edin. Eğer tam ısınmamış fırında pişirirseniz kıyır kıyır bir kıvam elde edemezsiniz. Un miktarı bardak büyüklüğünüzü göre değişkenlik gösterebilir.
Sirkeli Tuzlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Demli bir çayla servis edebilirsiniz. :)