Sirkeli Poğaça Tarifi
Sirkeli Poğaça tarifi: Sirkeli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkeli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Sirkeli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı
- 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)
Sirkeli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını una yedire yedire karıştırın.
- Yumurta akı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi unlu tereyağlı hamura yedirin.
- Homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun ve hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmaklarınızla bastırarak yerleştirin.
- Yumurta sarısını hamur bezelerinin üzerine sürün ve çörek otu serperek fırınlayın.
- İyice kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan poğaçaları ızgara tel üzerinede dinlendirerek soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Sirkeli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Sirke hamurun ağızda dağılan kıyır kıyır yapıya sahip olmasına yardımcı olur.