Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sirkeli Poğaça Tarifi

Sirkeli Poğaça

Sirkeli Poğaça Tarifi

Sirkeli Poğaça tarifi: Sirkeli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkeli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sirkeli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)

Sirkeli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Unu geniş bir kaba eleyin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını una yedire yedire karıştırın.
  • Yumurta akı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi unlu tereyağlı hamura yedirin.
  • Homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun ve hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine parmaklarınızla bastırarak yerleştirin.
  • Yumurta sarısını hamur bezelerinin üzerine sürün ve çörek otu serperek fırınlayın.
  • İyice kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan poğaçaları ızgara tel üzerinede dinlendirerek soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Sirkeli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Sirke hamurun ağızda dağılan kıyır kıyır yapıya sahip olmasına yardımcı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025