Sirkeli Dereotlu Poğaça Tarifi
Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifi: Sirkeli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkeli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Sirkeli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 - 3,5 su bardağı tam buğday unu (ya da normal un)
- 1/4 demet dereotu
Üzeri için:
İçi için:
Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alıp güzelce çırpın.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu, sirke ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozunu ekleyin. Unu da azar azar ilave edin.
- Güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Hamurunuzu hafifçe yayın. İçine peynir koyup kapatın ve yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamura bunu uygulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçalarınızı dizin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin.