Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sirkeli Dereotlu Poğaça Tarifi

Sirkeli Dereotlu Poğaça

Sirkeli Dereotlu Poğaça Tarifi

Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifi: Sirkeli Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Sirkeli Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sirkeli Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 - 3,5 su bardağı tam buğday unu (ya da normal un)
  • 1/4 demet dereotu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

İçi için:

  • 200 gram beyaz peynir

Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alıp güzelce çırpın.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu, sirke ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozunu ekleyin. Unu da azar azar ilave edin.
  • Güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Hamurunuzu hafifçe yayın. İçine peynir koyup kapatın ve yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamura bunu uygulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçalarınızı dizin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Sirkeli Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025