Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak Turşu Tarifi

Şipşak Turşu

Şipşak Turşu Tarifi

Şipşak Turşu tarifi: Şipşak Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram kapya biber
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 10 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

Şipşak Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri yıkayın, saplarını kesin ve tohumlarını temizleyin. Ardından iri iri doğrayın.
  • Derince bir tencereye sıvı yağı ve sirkeyi alın, içine tuzunu da ekleyip karıştırın ve ocağın altını açın.
  • Biberleri ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Biberler yumuşayana ancak diriliklerini çok da kaybetmeyene dek ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
  • Biberler yumuşadığında ince ince doğradığınız sarımsakları ve maydanozu ilave edin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Maydanozların renkleri solana dek yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Ardından sıcak sıcak iken kavanozlara doldurun. Kavanozların ağzını sıkıca kapayın ve vakumlanmaları için ters çevirin.
  • Kavanozlar soğuduktan sonra servis edebilir ve kalanları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Şipşak Turşu tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz aynı tarifi yeşil biberlerle de yapabilirsiniz. Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025