Şipşak Turşu Tarifi
Şipşak Turşu tarifi: Şipşak Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Şipşak Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram kapya biber
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 10 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
Şipşak Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayın, saplarını kesin ve tohumlarını temizleyin. Ardından iri iri doğrayın.
- Derince bir tencereye sıvı yağı ve sirkeyi alın, içine tuzunu da ekleyip karıştırın ve ocağın altını açın.
- Biberleri ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Biberler yumuşayana ancak diriliklerini çok da kaybetmeyene dek ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı bir biçimde pişirin.
- Biberler yumuşadığında ince ince doğradığınız sarımsakları ve maydanozu ilave edin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Maydanozların renkleri solana dek yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde pişmeye bırakın.
- Ardından sıcak sıcak iken kavanozlara doldurun. Kavanozların ağzını sıkıca kapayın ve vakumlanmaları için ters çevirin.
- Kavanozlar soğuduktan sonra servis edebilir ve kalanları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Şipşak Turşu tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz aynı tarifi yeşil biberlerle de yapabilirsiniz. Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.