Şipşak Tatlı Börek Tarifi
Şipşak Tatlı Börek tarifi: Şipşak Tatlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Tatlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
22 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Şipşak Tatlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 6 yemek kaşığı (silme) çikolata kreması
- 1,5 adet muz
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Şipşak Tatlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Milföyleri karelerine ayırın ve bir oklava yardımıyla boyutunu biraz büyütün.
- Açtığınız milföy hamurunun üzerine çikolata kreması sürün. Muzu 4'e bölün ve bir parçasını yaydığınız çikolata kremasının üzerine koyun.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve yanlarını çatal yardımıyla bastırıp kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 22 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.