Şipşak Tatlı Tarifi
Şipşak Tatlı tarifi: Şipşak Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şipşak Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Şipşak Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- 1 litre süt, 1 yumurta, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı mısır nişastasını ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz.
- Muhallebimiz göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı ile 1 paket vanilyay ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
- Daha sonra 2 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosunu ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırıyoruz.
- Kaselerde muhallebi ve çikolata sosunu birleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.