Şipşak Şekerpare Tarifi
Şipşak Şekerpare tarifi: Şipşak Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Şipşak Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 gram un
- 60 gram pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağı
- 25 gram irmik
- 25 gram toz badem
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı fındık
Şerbeti İçin:
- 600 gram şeker
- 600 gram su
- 4-5 damla limon suyu
Şipşak Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri, şerbet kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alırken limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
- Un, irmik, toz badem, pudra şekeri ve kabartma tozunu bir kaba alın. Tereyağı ve yumurtaları ekleyip hamur pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurun.
- Hamurdan 20 gramlık bezeler alıp yuvarlayın ve borcama aralıklarla dizin. Üzerine fındığı bastırarak yerleştirin.
- 180 derece fırında 30-35 dakika açık kahve rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın. Afiyet olsun.
Şipşak Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti şekerpare hamurundan birkaç saat önce yaparsanız, şerbetiniz yeterince soğuk olur. Şekerpareleri borcama aralıklarla dizmeye özen gösterin. Piştikçe kabaracak olan şekerparelerin birbirine yapışmasını istemeyiz.