Şipşak Pancar Turşusu Tarifi
Şipşak Pancar Turşusu tarifi: Şipşak Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Pancar Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Şipşak Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kırmızı pancar
- 10 diş sarımsak
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şipşak Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını soyduğunuz pancarları 4’e bölün ve bir tencereye alın.
- Üstlerine bir bardak su dökün ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın ve pancarlar yumuşayana dek pişirin.
- Pancarlar yumuşayınca ayrı bir yerde karıştırdığınız sirke, tuz ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın ve üstlerine dökün.
- Ardından altını kapatıp soğumaya bırakın. Ve soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!