Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak Pancar Turşusu Tarifi

Şipşak Pancar Turşusu

Şipşak Pancar Turşusu Tarifi

Şipşak Pancar Turşusu tarifi: Şipşak Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Pancar Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kırmızı pancar
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şipşak Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını soyduğunuz pancarları 4’e bölün ve bir tencereye alın.
  • Üstlerine bir bardak su dökün ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın ve pancarlar yumuşayana dek pişirin.
  • Pancarlar yumuşayınca ayrı bir yerde karıştırdığınız sirke, tuz ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın ve üstlerine dökün.
  • Ardından altını kapatıp soğumaya bırakın. Ve soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025