Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi
Şipşak Kremalı Poğaça tarifi: Şipşak Kremalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Kremalı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Şipşak Kremalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerilerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Şipşak Kremalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın.
- Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın.
- Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.