Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi

Şipşak Kremalı Poğaça

Şipşak Kremalı Poğaça Tarifi

Şipşak Kremalı Poğaça tarifi: Şipşak Kremalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Kremalı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak Kremalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerilerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Şipşak Kremalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın.
  • Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Poğaçaların üzerilerine çok hafif bastırın.
  • Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025