Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak Kısır Tarifi

Şipşak Kısır

Şipşak Kısır Tarifi

Şipşak Kısır tarifi: Şipşak Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 tatl kaşığı tuz
  • 1 tatl kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 10 yaprak marul
  • 3 su bardağı ince bulgur

Şipşak Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • İnce bulgur, üzerini geçecek kadar sıcak suda bekletilir ve yumuşayınca bir kaba alınır.
  • Ayrı bir tavada soğanlar salçayla kavrulur, baharatlar eklenip kavrulmaya devam eder.
  • Bulgur, hazırlanan karışımın üzerine dökülür. Domates ince kesilip içerisine eklenir ve karıştırılır. Afiyet olsun.

Şipşak Kısır tarifinin püf noktası nedir?

İsteğe göre limon/nar ekşisi eklenebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025