Şipşak Kısır Tarifi
Şipşak Kısır tarifi: Şipşak Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Şipşak Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 tatl kaşığı tuz
- 1 tatl kaşığı pul biber
- 2 adet domates
- 10 yaprak marul
- 3 su bardağı ince bulgur
Şipşak Kısır tarifi nasıl yapılır?
- İnce bulgur, üzerini geçecek kadar sıcak suda bekletilir ve yumuşayınca bir kaba alınır.
- Ayrı bir tavada soğanlar salçayla kavrulur, baharatlar eklenip kavrulmaya devam eder.
- Bulgur, hazırlanan karışımın üzerine dökülür. Domates ince kesilip içerisine eklenir ve karıştırılır. Afiyet olsun.
Şipşak Kısır tarifinin püf noktası nedir?
İsteğe göre limon/nar ekşisi eklenebilir.