Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak Kek Tarifi

Şipşak Kek

Şipşak Kek Tarifi

Şipşak Kek tarifi: Şipşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 silme yemek kaşığı un (ben nohut unu, keçiboynuzu unu ve yulaf unuyla denedim hepsi güzel oldu)
  • 1 küçük boy kase pul çikolata

Şipşak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Sırasıyla; tahin, pekmez ve yumurtayı bir kapta karıştıralım.
  • Sıvılaşmış tereyağını ve yumurtayı ekleyelim.
  • Normal kek hamuru kıvamından biraz daha sert bir karışım olucak.
  • Önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika beklettiğinizde sufle kıvamında oluyor. 10-12 dakika beklettiğiniz de ise pratik bir kek kendisi. Afiyet olsun.

Şipşak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Fırında bekletme sürenize göre katı ya da içi akışkan bir kıvam oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025