Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şipşak İrmik Helvası Tarifi

Şipşak İrmik Helvası

Şipşak İrmik Helvası Tarifi

Şipşak İrmik Helvası tarifi: Şipşak İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şipşak İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Şipşak İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Yağ ve irmiği tencereye alıyoruz ve rengi dönmeye başlayana kadar yüksek ateşte karıştırıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Kavrulmaya başlayınca tencereyi kısık ateşe alıyoruz ve rengi istediğimiz kıvamı alıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Rengi istediğimiz gibi olunca şekeri koyup karıştırıyoruz, ardından suyunu ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kaynanana kadar yüksek ateşe getiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar ara ara karıştırıyoruz.
  • Suyunu çeken helvamızın kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz ve demlenen helvayı istediğimiz gibi servis ediyoruz, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025