Şipşak İrmik Helvası Tarifi
Şipşak İrmik Helvası tarifi: Şipşak İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şipşak İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şipşak İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Yağ ve irmiği tencereye alıyoruz ve rengi dönmeye başlayana kadar yüksek ateşte karıştırıp kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulmaya başlayınca tencereyi kısık ateşe alıyoruz ve rengi istediğimiz kıvamı alıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Rengi istediğimiz gibi olunca şekeri koyup karıştırıyoruz, ardından suyunu ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kaynanana kadar yüksek ateşe getiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Suyunu çeken helvamızın kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz ve demlenen helvayı istediğimiz gibi servis ediyoruz, afiyet olsun.