Şipşak Borcam Çöreği Tarifi
Şipşak Borcam Çöreği tarifi: Şipşak Borcam Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Şipşak Borcam Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Şipşak Borcam Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un
Şekil vermek için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Şipşak Borcam Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su, kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın. Toz şeker içerisinde eriyene kadar güzelce karıştırın.
- Ardından içerisine azar azar elenmiş unu ilave ederek çırpmaya başlayın.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edin. Çok fazla un koymayın. Cıvık kek kıvamında bir harcınız olacak. O yüzden 2,5 su bardağı undan sonrasını kontrollü ilave edin.
- Harcınızı yağlanmış bir fırın kabına veya borcama aktarın.
- Üzerine zeyinyağı gezdirerek harcı borcama yayın. Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra fırça yardımıyla üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bir biçimde pişirin. Pişme süresi fırınınızın performansına göre farklılık gösterebilir. Fırından alıp soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Şipşak Borcam Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Mutlaka suyu ılık kullanın ve toz şekerle mayayı bu suda çözdürün. Unu azar azar ilave edin. Koyu kıvamlı bir hamur değil cıvık denecek kıvamda bir hamur elde edin ve hiç yoğurmayın. Mayalandırmasını pişireceğiniz kapta yapın ve mayalanınca da hiç gazını almadan, üzerini süsleyerek pişirmek için fırına verin. Çıkardıktan sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin.