Sinop Mantısı Tarifi
Sinop Mantısı tarifi: Sinop Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sinop Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Sinop Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
İçi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı ceviz
Sinop Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir kapta unun ortasını açalım, yumurtayı kıralım, bir tutam tuz serpelim. Azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Hamurumuz ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
- Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açalım.
- Diğer taraftan kıymanın içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğumuz soğanı ekleyerek biraz yoğuralım.
- Kıymadan kopardığımız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine koyalım.
- Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirelim.
- Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dakika kadar pişirelim.
- Mantıyı tabaklara koyup üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı, nane ve pul biberi hafif kavurup mantıkların üzerine ekleyelim. Ceviz ile süsleyelim. Afiyet olsun.