Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sinop Mantısı Tarifi

Sinop Mantısı

Sinop Mantısı Tarifi

Sinop Mantısı tarifi: Sinop Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sinop Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sinop Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İçi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı ceviz

Sinop Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir kapta unun ortasını açalım, yumurtayı kıralım, bir tutam tuz serpelim. Azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Hamurumuz ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
  • Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açalım.
  • Diğer taraftan kıymanın içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğumuz soğanı ekleyerek biraz yoğuralım.
  • Kıymadan kopardığımız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğumuz hamurun üzerine koyalım.
  • Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirelim.
  • Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dakika kadar pişirelim.
  • Mantıyı tabaklara koyup üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağı, nane ve pul biberi hafif kavurup mantıkların üzerine ekleyelim. Ceviz ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025