Şinitzel ve Patates Salatası Tarifi
Şinitzel ve Patates Salatası tarifi: Şinitzel ve Patates Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Şinitzel ve Patates Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Şinitzel ve Patates Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates salatası için:
- 2 kilogram patates
- 3 adet haşlanmış yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet limonun suyu
- 2 tatlı kaşığı hardal
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy salatalık
- 1/4 adet kırmızı soğan
- 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Şinitzel için:
- 5 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Şinitzel ve Patates Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
- Patatesleri büyük bir tencerede bol soğuk su ve tuzla orta ateşte, ortaları hafif yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen patatesleri süzün ve büyük bir kaba alın, üzerilerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sirke gezdirip ılınması için bir kenarda bekletin.
- Salatalıkları ince halkalar halinde doğrayın ve derin bir kaba alın.
- Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Şeker, tuz ve sirke ile birlikte salatalıklara ekleyip karıştırın. Bir kenarda sularını salması için bekletin.
- Salata sosu için katı haşlanmış yumurtalara; sarımsak, limon suyu, hardal, baharatlar, zeytinyağı ve dereotunu ekleyip blenderdan geçirin.
- Sos, püre kıvamına gelince azar azar sıvı yağı eklemeye başlayın ve pürüzsüz, akışkan bir hal alana kadar bu işleme devam edin.
- Sosun son bir kez tadına bakın ve gerektiği kadar tuz ya da limon suyu ekleyip hazır hale getirin.
- Tavuk göğüslerini ikiye ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye açarak hafifçe kesin.
- Açtığınız tavukları iki adet buz dolabı poşeti arasında merdane ile hafifçe döverek ya da bastırarak, koparmadan inceltin.
- Panelemek için ayrı ayrı kaplarda un, çırpılmış yumurta ve toz haline getirilmiş ekmek kırıntılarına, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtın.
- İncelttiğiniz tavuk göğsünü önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntılarına bulayıp çok sıcak olmayan yağda altı ve üstü sarı bir renk alana kadar kızartın.
- Kızaran şinitzeli havlu peçete üzerinde dinlendirmeye alın.
- Servisten hemen önce sos ve patatesleri harmanlayın. Salatalıkların ve soğanın suyunu süzün.
- Şinitzeli tabağa alın yanına bolca patates salatası ve sirkeli soğanlı salatalıktan koyup servis edin. Afiyet olsun.