Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şinitzel ve Patates Salatası Tarifi

Şinitzel ve Patates Salatası

Şinitzel ve Patates Salatası Tarifi

Şinitzel ve Patates Salatası tarifi: Şinitzel ve Patates Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Şinitzel ve Patates Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şinitzel ve Patates Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patates salatası için:

  • 2 kilogram patates
  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1/4 adet kırmızı soğan
  • 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Şinitzel için:

  • 5 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şinitzel ve Patates Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
  • Patatesleri büyük bir tencerede bol soğuk su ve tuzla orta ateşte, ortaları hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen patatesleri süzün ve büyük bir kaba alın, üzerilerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar sirke gezdirip ılınması için bir kenarda bekletin.
  • Salatalıkları ince halkalar halinde doğrayın ve derin bir kaba alın.
  • Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Şeker, tuz ve sirke ile birlikte salatalıklara ekleyip karıştırın. Bir kenarda sularını salması için bekletin.
  • Salata sosu için katı haşlanmış yumurtalara; sarımsak, limon suyu, hardal, baharatlar, zeytinyağı ve dereotunu ekleyip blenderdan geçirin.
  • Sos, püre kıvamına gelince azar azar sıvı yağı eklemeye başlayın ve pürüzsüz, akışkan bir hal alana kadar bu işleme devam edin.
  • Sosun son bir kez tadına bakın ve gerektiği kadar tuz ya da limon suyu ekleyip hazır hale getirin.
  • Tavuk göğüslerini ikiye ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye açarak hafifçe kesin.
  • Açtığınız tavukları iki adet buz dolabı poşeti arasında merdane ile hafifçe döverek ya da bastırarak, koparmadan inceltin.
  • Panelemek için ayrı ayrı kaplarda un, çırpılmış yumurta ve toz haline getirilmiş ekmek kırıntılarına, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtın.
  • İncelttiğiniz tavuk göğsünü önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntılarına bulayıp çok sıcak olmayan yağda altı ve üstü sarı bir renk alana kadar kızartın.
  • Kızaran şinitzeli havlu peçete üzerinde dinlendirmeye alın.
  • Servisten hemen önce sos ve patatesleri harmanlayın. Salatalıkların ve soğanın suyunu süzün.
  • Şinitzeli tabağa alın yanına bolca patates salatası ve sirkeli soğanlı salatalıktan koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025