Sini Kebabı Tarifi
Sini Kebabı tarifi: Sini Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Sini Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Sini Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (tepsiyi yağlamak için)
Sini Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kıymayı rondodan geçin, (Etin birbirine daha iyi bağlanması için) başka bir kaba alın.
- Daha sonra tüm sebzeleri küçük parçalar haline gelene kadar çekin. İyice suyunu süzerek kıymanın üzerine ekleyin.
- Baharatları da ekleyin.
- Homojen bir kıvama gelene kadar kıymayı iyice yoğurun. (Yaklaşık 10 dakika)
- Fırını turbo alt üst ayarda 180 derecede çalıştırın.
- Tepsinizi yağlayın.
- Kebabı eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsiye yayın, fırına verin.
- 15 dakika sonra üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun.
- 15 dakika daha pişirin. (Fırından fırına değişebilir ama üzeri kızarana kadar pişirin.)
- Kebabı fırından çıkartın, dilimleyip sıcak sıcak servis edin.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Sini Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Bu kebabın en önemli özelliği dağılmadan pişmesidir. Bunun için etin ve sebzelerin iyice birbirine geçmiş olması gerekiyor.