Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sini Kebabı Tarifi

Sini Kebabı

Sini Kebabı Tarifi

Sini Kebabı tarifi: Sini Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Sini Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sini Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (tepsiyi yağlamak için)

Sini Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kıymayı rondodan geçin, (Etin birbirine daha iyi bağlanması için) başka bir kaba alın.
  • Daha sonra tüm sebzeleri küçük parçalar haline gelene kadar çekin. İyice suyunu süzerek kıymanın üzerine ekleyin.
  • Baharatları da ekleyin.
  • Homojen bir kıvama gelene kadar kıymayı iyice yoğurun. (Yaklaşık 10 dakika)
  • Fırını turbo alt üst ayarda 180 derecede çalıştırın.
  • Tepsinizi yağlayın.
  • Kebabı eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsiye yayın, fırına verin.
  • 15 dakika sonra üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun.
  • 15 dakika daha pişirin. (Fırından fırına değişebilir ama üzeri kızarana kadar pişirin.)
  • Kebabı fırından çıkartın, dilimleyip sıcak sıcak servis edin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sini Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Bu kebabın en önemli özelliği dağılmadan pişmesidir. Bunun için etin ve sebzelerin iyice birbirine geçmiş olması gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025