Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Simit Tadında Poğaça Topları Tarifi

Simit Tadında Poğaça Topları

Simit Tadında Poğaça Topları Tarifi

Simit Tadında Poğaça Topları tarifi: Simit Tadında Poğaça Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Simit Tadında Poğaça Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Simit Tadında Poğaça Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 25 gram yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 100 gram beyaz peynir
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10 dal ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 çay bardağı su
  • 100 gram susam

Simit Tadında Poğaça Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su ve ılık sütü bir yoğurma kabına alın ve yaş mayayı içerisine atıp eriyene dek karıştırın.
  • Ardından yumurta beyazını, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü streç bir filmle kapatın ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanma süresinin sonunda hamuru alın ve mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın, yaklaşık 15 adet yuvarlak beze elde etmiş olacaksınız.
  • İç harcı için; beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberi bir çatal yardımıyla bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız her bir bezeyi elinizle bir çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve ortasına ortalama 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.
  • Kenarlarını birleştirip kapatın ve elinizle hafifçe yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Tüm hamur bezelerini bu şekilde iç harçla doldurup hazırlayın ve tepsiye dizin.
  • Üstü için genişçe bir tabağa susamı alın. Diğer bir kasede pekmez, su ve yumurta sarısını karıştırın.
  • Hazırladığınız her bir hamur topununun üst kısmını önce pekmezli karışıma sonra da susama batırıp tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025