Simit Tadında Poğaça Topları Tarifi
Simit Tadında Poğaça Topları tarifi: Simit Tadında Poğaça Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Simit Tadında Poğaça Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Simit Tadında Poğaça Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 25 gram yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için:
- 100 gram beyaz peynir
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 dal ince doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 çay bardağı su
- 100 gram susam
Simit Tadında Poğaça Topları tarifi nasıl yapılır?
- Ilık su ve ılık sütü bir yoğurma kabına alın ve yaş mayayı içerisine atıp eriyene dek karıştırın.
- Ardından yumurta beyazını, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü streç bir filmle kapatın ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma süresinin sonunda hamuru alın ve mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın, yaklaşık 15 adet yuvarlak beze elde etmiş olacaksınız.
- İç harcı için; beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberi bir çatal yardımıyla bir kapta karıştırın.
- Hazırladığınız her bir bezeyi elinizle bir çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve ortasına ortalama 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.
- Kenarlarını birleştirip kapatın ve elinizle hafifçe yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamur bezelerini bu şekilde iç harçla doldurup hazırlayın ve tepsiye dizin.
- Üstü için genişçe bir tabağa susamı alın. Diğer bir kasede pekmez, su ve yumurta sarısını karıştırın.
- Hazırladığınız her bir hamur topununun üst kısmını önce pekmezli karışıma sonra da susama batırıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin.