Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Simit Tadında Borcam Çöreği Tarifi

Simit Tadında Borcam Çöreği

Simit Tadında Borcam Çöreği Tarifi

Simit Tadında Borcam Çöreği tarifi: Simit Tadında Borcam Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Simit Tadında Borcam Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Simit Tadında Borcam Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı susam

Simit Tadında Borcam Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba alın ve maya güzelce eriyene kadar karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra karışıma yağ ve tuz ekleyip karıştırın. Karışıma unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamura peynir ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru yağladığınız bir borcama, tepsiye ya da düz bir kek kalıbına elinizle yayarak yerleştirin ve üzerine susam serpin. Bu şekilde üzerini kapatarak 1 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ve kabaran hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra çöreğinize elinizle çok az su serpin ve üzerini mutfak örtüsüyle kapatıp beş dakika dinlendirin. Bu şekilde çöreğiniz çok daha yumuşak olacaktır. Bu işlemi de yaptıktan sonra çöreğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025