Simit Tarifi
Simit tarifi: Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ekmeklik un
- 230 mililitre su
- 10 gram yaş maya (veya 1 paket instant maya)
- 12 gram tuz (1/2 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı susam
- 1/2 su bardağı pekmez
Simit tarifi nasıl yapılır?
- Un, maya ve tuzu yoğuracağınız kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın ve suyu yavaş yavaş ekleyin. Undan una su ölçüsü değişiklik gösterebilir. Eğer hamur yoğrulduğunda hala çok kuruysa biraz daha su ekleyin, yapış yapışsa biraz un ekleyerek hamuru hafif sert bir kıvam alana dek yoğurmaya devam edin.
- Hamuru bir kaba alın ve üzerini örtüp yaklaşık 20 dakika mayalandırın.
- Hamuru hafif unladığınız tezgaha alın, bir tur yoğurun ve 14 eşit parçaya bölün. Yuvarlayarak şeklini verin. Üzerlerini örtün ve 1 saat mayalandırın.
- Fırını 240 dereceye ayarlayın. Bir kapta pekmez ve susamları karıştırın.
- Mayalanma işlemi tamamlanınca hamurlardan 2 adet alın. Tezgahta elinizle uzatarak uzun hale getirin ama çok da ince olmasın. Ben yılan şekli diyorum buna.
- Hamurlardan bir tanesi diğerinden biraz daha uzun olsun. Sonra hamurları birbirlerine sarın ve uçlarını birleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Toplamda 7 simit elde etmiş olacaksınız.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Simitleri pekmezli susamlı karışıma batırın ve her yerini kaplayın. Simitleri tepsiye dizin. Üzerini örtüp 30-45 dakika daha mayalandırın.
- Fırına simitleri koymadan hemen önce fırın tabanınıza 1/4 bardak su dökün ve simitleri fırına verin. Çıkan buhar simitlerinizin daha çıtır olmasını sağlayacak.
- 240 derece fırında 15 dakika pişirin. Renk alınca fırından alın, tel ızgarada soğuyana kadar bekletin.
Simit tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanma süreci oda sıcaklığına göre değişiklik gösterir. Bu sebeple verdiğim süreler azalabilir ya da kısalabilir. Mayalama sürecinde mutfağınızda cam/balkon açık olmaması her zaman daha iyi sonuç verir. Hamurunuz yaklaşık 2 katına çıktığında gerektiği kadar mayalanmış demektir.