Ana sayfa » Meze » Şile Paprika Tarifi
Şile Paprika tarifi: Şile Paprika için gerekli malzemeler nelerdir? Şile Paprika nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Biberleriniz ince, uzun ve tatlı köy biberleri olursa çok daha lezzetli olur. Çarliston ve özellikle de kıl biber bu tarife çok denk düşer. Peynir kullanımı önemli. İlla ki "Beyaz peynir yerine kaşar olur mu ?", "Ekşimik yerine lolur mu ?" diyenler çıkacaktır. Eriyebilen beyaz peyniri kırıklayıp kullanırız. Kırklareli ve Edirne yöresinin peynirleri artık her yerde. Onları tercih edebilirsiniz. Bu yöresel bir lezzetin de gereğidir. Lor ise Kırklareli'nin eşkimiği gibi yağlıca olmadığı için tarifte çok kuru kalır. Bulabilirseniz ekşimik kullanın. Bulamazsanız sütü yahut yoğurdu kestirerek kendi ekşimiğinizi yapabilirsiniz. Kıvamlıca süt kaymağı kullanıyoruz. Süt kreması değil. Ama bulamamışsanız 2-3 kaşık nispetinde kullanabilirsiniz. O da lezzeti yakalayabilmek için. Ben kaynattığım sütlerin kaymaklarını biriktirip dolabımda saklıyorum. İki üç birikmeden sonra bir tarifte kullanıyorum. Zeytinyağınızın nefaseti de lezzeti destekler. Peynirinizin tuzuna göre tuzu ihmal edebilirsiniz.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin