Sıkma Köfte Tarifi
Sıkma Köfte tarifi: Sıkma Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Sıkma Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sıkma Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı ılık su
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sıkma Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Genişçe bir yoğurma kabına, irmiği ve bulguru alın, ılık suyla ıslatıp karıştırın ve üstünü kapatarak yaklaşık 10 dakika kabarması için bir kenarda bekletin.
- Bekleme süresinin sonunda güzelce yoğurun, duruma göre biraz daha ılık su ilavesi yapabilirsiniz. Harcınızı fındık büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak şekillendirin ve ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlar yapın.
- Hazırladığınız köfteleri hafifçe unlanmış bir tepsinin içine alın.
- Bir tencereye bolca su doldurun ve bolca tuz serpin, su kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri içine atın ve yaklaşık 15 dakika haşlayın.
- Köfteler haşlanırken sosunu hazırlayın. Tereyağını bir tavaya alın ve eriyince içine ince doğranmış sarımsakları atıp kavurun.
- Sarımsakların kokusu gelmeye başlayınca üstüne salçayı ekleyip kavurun. Ardından ince ince doğranmış domatesleri ekleyin ve köfteleri haşladığınız sudan da bir kaç kepçe alarak içine ilave edin.
- Tuz ve karabiberi de ilave edin ve sosunuzu hazırlayın. Sos hazır olunca içerisine haşlanmış olan köfteleri alın ve bir kaç dakika bu şekilde pişirdikten sonra altını kapatıp, servis tabağına alın.
- Üstünü ince doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.
Sıkma Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Sıkma köftenin yapılışı kısırı andırıyor. Suyu az gelirse, biraz daha ilave edebilirsiniz. Kıvamı fazla yumuşak olursa, şekillendirirken zorlanabilirsiniz, o yüzden suyu ilave ederken dikkatli olmalısınız.
Sıkma Köfte tarifi için servis önerisi
Üzerini ince doğranmış yeşil soğanlarla süsleyebilirsiniz.