Şık Görünümlü Yaş Pasta Tarifi
Şık Görünümlü Yaş Pasta tarifi: Şık Görünümlü Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Şık Görünümlü Yaş Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Şık Görünümlü Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığına, sakın dolaptan çıkarır, çıkarmaz kullanmayın)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un (sakın hamur cıvık diye fazla eklemeyin)
Pastacı kreması için:
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket bitter çikolata (80gr) (ben çikolata yaptım, sadede yapabilirsiniz)
Üzerinin kreması için:
- 3 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ganaj için:
- 100 mililitre sıvı krema
- 100 gram sütlü çikolata
Şık Görünümlü Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. İçine sarısı asla karışmasın ve kullandığınız kaplar kuru olsun.
- Beyazına çay kaşığının ucu ile tuz atıp, köpük köpük olana kadar çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde sabit kalıyorsa olmuş demektir)
- Sarısına 1,5 su bardağı şekeri ekleyin çırpın, iyice ve çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı sıcak suyu sarısına ekleyip, biraz daha çırpın. Bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz.
- Yumurta beyazlarını 3 seferde sarısı ile tahta bir spatula ile alttan üste doğru yedirerek hafifçe karıştın.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip onu da yavaşça alttan üste doğru karıştırın. Zaten köpük köpük çok kıvamı olduğunu göreceksiniz.
- Kullanacağınız kalıbın altına yağlı kağıt serin ve pandispanyamızı yavaşça dökün. (ben çember kalıp kullandım, kelepçeli kullanacaksanız iç kısmına da yağlı kağıt koyun)
- 170 derece fırında alt üst ayarda 40 dakika kapağını hiç açmadan pişirin. (her fırına göre değişir, fırınınıza göre hareket edin pişirme süresi için)
- Kürdan kontrolü yapın, temizse fırından çıkarın. İlk sıcağı çıkınca fırının ızgarasına ters çevirin ve soğuyana kadar bekleyin.
- Soğuyan pandispanyamızı, ekmek bıçağı ile ya da tel ile 3 parçaya bölün.
- Sütle ıslattığımız keke, pastacı kremasını ekleyip, istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. (ben ilk kata çilek, 2.kata muz koydum)
- Meyvelerini eklediğimiz kekimize krem şanti sürmeden dolapta 2-3 saat bekletelim.
- Daha iyi şekil alması ve kalıp gibi donması için. Ben bir gece beklettim, ertesi gün krem şanti sürdüm.
- Vaktinize varsa benim gibi yapabilirsiniz. Ganajdan üzerine akıtıp, dilediğiniz gibi servis ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.