Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şık Görünümlü Yaş Pasta Tarifi

Şık Görünümlü Yaş Pasta

Şık Görünümlü Yaş Pasta Tarifi

Şık Görünümlü Yaş Pasta tarifi: Şık Görünümlü Yaş Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Şık Görünümlü Yaş Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şık Görünümlü Yaş Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığına, sakın dolaptan çıkarır, çıkarmaz kullanmayın)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (sakın hamur cıvık diye fazla eklemeyin)

Pastacı kreması için:

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bitter çikolata (80gr) (ben çikolata yaptım, sadede yapabilirsiniz)

Üzerinin kreması için:

  • 3 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Ganaj için:

  • 100 mililitre sıvı krema
  • 100 gram sütlü çikolata

Şık Görünümlü Yaş Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. İçine sarısı asla karışmasın ve kullandığınız kaplar kuru olsun.
  • Beyazına çay kaşığının ucu ile tuz atıp, köpük köpük olana kadar çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde sabit kalıyorsa olmuş demektir)
  • Sarısına 1,5 su bardağı şekeri ekleyin çırpın, iyice ve çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı sıcak suyu sarısına ekleyip, biraz daha çırpın. Bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz.
  • Yumurta beyazlarını 3 seferde sarısı ile tahta bir spatula ile alttan üste doğru yedirerek hafifçe karıştın.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip onu da yavaşça alttan üste doğru karıştırın. Zaten köpük köpük çok kıvamı olduğunu göreceksiniz.
  • Kullanacağınız kalıbın altına yağlı kağıt serin ve pandispanyamızı yavaşça dökün. (ben çember kalıp kullandım, kelepçeli kullanacaksanız iç kısmına da yağlı kağıt koyun)
  • 170 derece fırında alt üst ayarda 40 dakika kapağını hiç açmadan pişirin. (her fırına göre değişir, fırınınıza göre hareket edin pişirme süresi için)
  • Kürdan kontrolü yapın, temizse fırından çıkarın. İlk sıcağı çıkınca fırının ızgarasına ters çevirin ve soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğuyan pandispanyamızı, ekmek bıçağı ile ya da tel ile 3 parçaya bölün.
  • Sütle ıslattığımız keke, pastacı kremasını ekleyip, istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. (ben ilk kata çilek, 2.kata muz koydum)
  • Meyvelerini eklediğimiz kekimize krem şanti sürmeden dolapta 2-3 saat bekletelim.
  • Daha iyi şekil alması ve kalıp gibi donması için. Ben bir gece beklettim, ertesi gün krem şanti sürdüm.
  • Vaktinize varsa benim gibi yapabilirsiniz. Ganajdan üzerine akıtıp, dilediğiniz gibi servis ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025