Şıhıl Mahşi Tarifi
Şıhıl Mahşi tarifi: Şıhıl Mahşi için gerekli malzemeler nelerdir? Şıhıl Mahşi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şıhıl Mahşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 gram dana kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
Şıhıl Mahşi tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.
- Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve kıymayı ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kıyma, suyunu çekip kavrulunca nohutu da ekleyin.
- Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
- Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.
- Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Servis ederken çırpılmış yoğurt ve salçalı sudan gezdirerek, sevdiklerinizle afiyetle yiyin.