Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi tarifi: Şıhıl Mahşi için gerekli malzemeler nelerdir? Şıhıl Mahşi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şıhıl Mahşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolma için:

  • 8 adet kabak
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Salça sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su

Şıhıl Mahşi tarifi nasıl yapılır?

  • Kabaklarınızın üzerini çatalla uzunlamasına çizin.
  • Çizdikten sonra kabaklarınızın baş kısmını kesip içlerini oyun.
  • Daha sonra içine tuz, karabiber sürüp kızartın (ben fırında yapıyorum).
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavurun.
  • Kavrulan kıyamanızın içine maydanozu, nohutu ve baharatlarınızı ekleyin.
  • Kızarttığınız kabaklarınızın içine hazırladığınız harcınızı ekleyip fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine salçalı sosunu ilave edip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025