Şıhıl Mahşi Tarifi
Şıhıl Mahşi tarifi: Şıhıl Mahşi için gerekli malzemeler nelerdir? Şıhıl Mahşi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şıhıl Mahşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için:
- 8 adet kabak
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Salça sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
Şıhıl Mahşi tarifi nasıl yapılır?
- Kabaklarınızın üzerini çatalla uzunlamasına çizin.
- Çizdikten sonra kabaklarınızın baş kısmını kesip içlerini oyun.
- Daha sonra içine tuz, karabiber sürüp kızartın (ben fırında yapıyorum).
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavurun.
- Kavrulan kıyamanızın içine maydanozu, nohutu ve baharatlarınızı ekleyin.
- Kızarttığınız kabaklarınızın içine hazırladığınız harcınızı ekleyip fırın tepsisine dizin.
- Üzerine salçalı sosunu ilave edip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.