Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi

Şıhıl Mahşi Tarifi

Şıhıl Mahşi tarifi: Şıhıl Mahşi için gerekli malzemeler nelerdir? Şıhıl Mahşi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şıhıl Mahşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek için:

  • 1 kilogram kabak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane

Şıhıl Mahşi tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayıp dışına çatal yardımıyla şekil verelim.
  • Kabakları ikiye bölelim ve içlerini oyalım.
  • Kızgın sıvı yağda yumuşayıp, rengi dönene kadar kızartalım. Kızartırken çevirmeyi unutmayın yoksa kabakların bir tarafı kızarır.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağımızı alalım. Robottan geçirdiğimiz veya ince ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar yumuşayınca dolmalık fıstıklarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kıymayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyelim ve kıyma suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kıymalar suyunu çekince nohutları ilave edelim.
  • Son olarak ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Kızarttığımız kabakları, harcımızla dolduralım.
  • Isıya dayanaklı bir kaba (mesela borcama) içini doldurduğumuz kabakları dizelim ve hazırladığımız salçalı-naneli sosu kabakların üzerinde gezdirelim.
  • 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Dolmaların şahı yenmeye hazır. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025