Şıhıl Mahşi Tarifi
Şıhıl Mahşi tarifi: Şıhıl Mahşi için gerekli malzemeler nelerdir? Şıhıl Mahşi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şıhıl Mahşi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 1 kilogram kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 gram dana kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
Şıhıl Mahşi tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayıp dışına çatal yardımıyla şekil verelim.
- Kabakları ikiye bölelim ve içlerini oyalım.
- Kızgın sıvı yağda yumuşayıp, rengi dönene kadar kızartalım. Kızartırken çevirmeyi unutmayın yoksa kabakların bir tarafı kızarır.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağımızı alalım. Robottan geçirdiğimiz veya ince ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar yumuşayınca dolmalık fıstıklarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kıymayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyelim ve kıyma suyunu çekene kadar kavuralım.
- Kıymalar suyunu çekince nohutları ilave edelim.
- Son olarak ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Kızarttığımız kabakları, harcımızla dolduralım.
- Isıya dayanaklı bir kaba (mesela borcama) içini doldurduğumuz kabakları dizelim ve hazırladığımız salçalı-naneli sosu kabakların üzerinde gezdirelim.
- 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Dolmaların şahı yenmeye hazır. Afiyetler olsun.