Sifon (Syphon) Kahve Tarifi
Sifon (Syphon) Kahve tarifi: Sifon (Syphon) Kahve için gerekli malzemeler nelerdir? Sifon (Syphon) Kahve nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Sifon (Syphon) Kahve yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 25 gr. orta ince çekilmiş kahve
- 400 ml. su
- 1 adet sifon kahve aleti
Sifon (Syphon) Kahve tarifi nasıl yapılır?
- Sifon aletinizin üst kısmına filtreyi iyice yerleştirin ve altındaki kancasını aletin tüp kısmına tutturun.
- Daha önceden ısıtıcıda kaynattığınız suyu sifonun alt haznesine dökün ve altındaki ısıtıcıyı açın.
- Sifonun üst haznesini alt haznenin üzerine koyun ancak biraz yan bırakın. Böylece üst haznede yer alan hava çıkar ve kahvenizin bir anda sıçrayarak kaynamasını engeller.
- Alt haznedeki su kaynamaya yaklaştığında üst hazneyi dik bir şekilde yerleştirin. Kaynayan suyun kahveyi yakmaması için uzun bir çubuk yardımıyla suyun derecesini düşürün. Arzu ettiğimiz derece bu noktada 94 derece.
- Çekmiş olduğunuz kahveyi üst haznenin içine boşaltın ve yalnızca 3 saniye ileri geri hareketini kullanarak karıştırın. Kahvenin tamamen karıştığından emin olun ve çubuğu çıkarın.
- Kahveyi karıştırdıktan sonra sifonun altındaki ısıtıcının derecesini düşürün. Yaklaşık 45. saniyede çubuk yardımıyla 3 saniye boyunca kahvenizi tekrar karıştırın ve çubuğu çıkarın.
- 90. saniyeye geldiğinizde kahvenizi son kez çubuk yardımıyla karıştırın. Bu karıştırma işlemi de diğerleri gibi yalnızca 3 saniye sürsün ve ardından ısıtıcının altını kapatın.
- Damlama işlemi yaklaşık 45 saniye sürmeli. Üst haznede yer alan kahve ve su karışımı tamamen bittiğinde üst hazneyi yavaşça çıkartın. Burada üst haznenin kendiliğinden gevşemiş olmasına dikkat etin.
- Kahvenizi bardağa döküp servis edin. Afiyet olsun!
Sifon (Syphon) Kahve tarifinin püf noktası nedir?
Kahvenizi hazırlamadan önce sifonun içinde yer alan filtreyi sıcak suyla 30 saniye boyunca ıslatın. Bu işlem daha sağlam bir filtreleme yapmanıza yardımcı olacaktır. Sifonun ısıtıcısında sıcaklık değişimleri yaparken aletin çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin. Isı düşüşlerinin keskin değil narin bir şekilde yapılması gerektiğini unutmayın.