Sıcak Ot Tarifi
Sıcak Ot tarifi: Sıcak Ot için gerekli malzemeler nelerdir? Sıcak Ot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sıcak Ot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 demet deniz börülcesi
- 1 demet pazı
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Sıcak Ot tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın, kaynamaya başlayan suyun içerisine 4 diş sarımsağı kabuğuyla birlikte atın.
- İki demet deniz börülcesini de içerisine atın. Bu şekilde, börülceler yumuşayana dek 15 dakika kaynatın.
- Börülceler pişince onları kaynar suyun içinden alın soğuk suyun altından geçirin, böylece yeşil renklerini koruyacaklardır. Kaynarken içerisine attığınız sarımsakları alıp, bir kenara ayırın.
- Pazıları yıkayın ve ince ince doğrayın. Yanmaz tabanlı bir tencerede yağı ısıtın ve pazıları içerisine atıp, tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak pazılar pişene dek kavurun.
- Kavurup, pişirdiğiniz pazıların içine haşladığınız deniz börülcelerini koyun ve güzelce karıştırın. Tuzunu da ilave edin.
- Ayrı bir kabın içine yoğurdu alın, pişirmiş olduğunuz sarımsakları ezerek yoğurdun içine katın. Daha keskin bir tat vermesi için bir diş çiğ sarımsağı da döverek yoğurda karıştırın.
- Pazı ve deniz börülcesi karışımını ılık ılık, bir servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üstüne zeytinyağında kızdırdığınız kırmızı biberi de gezdirerek servis edin.
Sıcak Ot tarifinin püf noktası nedir?
Deniz börülcelerini haşlarken içerisine sarımsak koyarak haşlarsanız, lezzetine lezzet katmış olursunuz. Ayrıca haşlamadan önce kök kısımlarını kesmeyin, ayıklaması çok daha kolay olacaktır.