Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şevketibostan Tarifi

Şevketibostan

Şevketibostan Tarifi

Şevketibostan tarifi: Şevketibostan için gerekli malzemeler nelerdir? Şevketibostan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şevketibostan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram ayıklanmış şevketi bostan
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 200 gram kuzu kuşbaşı eti
  • 15 adet arpacık soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için:

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 adet limonun suyu

Şevketibostan tarifi nasıl yapılır?

  • Soğuk su ve yarım limonun suyunu bir kaba koyun. Ayıklanmış şevketi bostanları iri parçalar halinde doğrayarak limonlu suyun içine alın.
  • Arpacık soğanları soyun.
  • Zeytinyağı ve kuzu etini tencereye alın. Et suyunu bırakıp, suyunu biraz çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Arpacık soğanı ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
  • Şevketi bostanları ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı halde pişirmeye bırakın.
  • Terbiye için bir kasede un ve limon suyunu karıştırın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık alarak terbiyeye ekleyin. Ilık terbiyeyi tencereye boşaltın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte şevketi bostan yumuşayana kadar 20-25 dakika civarında pişirin.
  • Ocaktan almadan önce tuz ve karabiberini ekleyin. Ocağın altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Şevketibostan tarifinin püf noktası nedir?

Arpacık soğan yerine 2 adet doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025