Sernik Tarifi
Sernik tarifi: Sernik için gerekli malzemeler nelerdir? Sernik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Sernik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Zemini için:
- 2 su bardağı bisküvi kırıntısı (rondodan çekilmiş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram eritilmiş tereyağı
İç dolgusu için:
- 100 gram tereyağı
- 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı lor peyniri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1/4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Sernik tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisinde zemini için gerekli olan bisküvileri eritilmiş tereyağı, toz şeker ve tarçın ile güzelce karıştırın ve 23 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının zeminine bastırarak döşeyin.
- Bunu buzluğa kaldırın ve bir süre orada bekletin.
- Buzlukta zemin beklerken siz iç dolgusunu hazırlayın. İç dolgusu için gerekli olan tereyağını, yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
- Ardından içine; lor peynirini, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük gibi olana dek çırpın ve ardından içine 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave ettikten sonra tekrar çırpın ve lorlu karışıma alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.
- Buzluktan çıkardığınız zeminin üstüne hazırladığınız iç dolgusunu boşaltın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızana dek yaklaşık 65 dakika boyunca pişirin.,
- Oda ısısından zamane soğuduktan sonra kelepçeden çıkartın ve buzdolabında da 4 saat kadar beklettikten sonra, üstüne pudra şekeri serpip servis edin. Afiyetler olsun!