Şerbetsiz İrmik Tatlısı Tarifi
Şerbetsiz İrmik Tatlısı tarifi: Şerbetsiz İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetsiz İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şerbetsiz İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı soda
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı bal
- 15 adet çam fıstığı
Şerbetsiz İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından sıvı yağ, soda ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Karışıma irmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış orta boy bir borcama aktarın. Üzerine çam fıstıklarını dizin ve 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Bu sırada ılık sütün içerisine balı ilave edin ve karıştırarak balın sütün içerisinde iyice çözünmesini sağlayın.
- Tatlınızı fırından alın ve henüz sıcakken üzerine bu sütlü karışımı gezdirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun, keyfi bol olsun.