Şerbetli Rulo Tatlı Tarifi
Şerbetli Rulo Tatlı tarifi: Şerbetli Rulo Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli Rulo Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Şerbetli Rulo Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 adet limon kabuğu rendesi (veya portakal)
Şerbeti için:
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 5,6 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şerbetli Rulo Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Şekerimizi ve suyumuzu ekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra limonu atıp, 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz yağlı bir hamur oluyor. Ne zaman elinize yapışmayacak kıvama geldi, un eklemeyi bırakın.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir tanesine kakao ekleyerek yoğuralım.
- Kakaolu hamuru ikiye, kakaosuz olanı da ikiye ayıralım. Toplamda 4 parça hamur elde edelim.
- Önce beyaz hamuru merdane yardımı ile açalım. Eğer hamuru açmakta zorlanırsanız, merdaneye yapışırsa un ekleyerek açın. Yırtılacak diye korkmayın elle bastırınca aynı şekli alıyor.
- Daha sonra kakaolu olan hamuru da açıp üst üste koyarak tekrar merdaneyle üzerinden geçip rulo şeklinde saralım.
- 2 cm aralıklarla kesip tepsiye dizelim. Çok kalın kesmeyin hoş olmaz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-35 dakika kadar üzeri hafif kızarana dek pişirin. Üzerine şerbeti döküp çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şerbetli Rulo Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Püf noktalarıyla anlattım. Birebir tutacak tarifimdir.