Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi
Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi: Şerbetli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Şerbetli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Fırın kabını yağlamak için:
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet limon suyu
Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet yumurta, 9 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı yoğurdu derin bir kapta mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpın.
- 1 su bardağı süt, 1 paket vanilini ekleyin.
- 1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın.
- Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kadar kaynatın. 3-4 damla limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.
- Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün, şerbetini içine çekmesi için 10 dakika kadar bekledikten.
- Sonra dilimleyin.
- Ardından servis edin. Afiyet olsun!
Şerbetli İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetli tatlılarda şerbetin kıvamı ve dökülme zamanı çok önemlidir. Bu tür tatlılarda tatlı fırından çıkınca yani sıcakken üzerine ılık şerbet dökülmelidir.