Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi

Şerbetli Haşhaşlı Revani

Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi

Şerbetli Haşhaşlı Revani tarifi: Şerbetli Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şerbetli Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 silme çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Şerbetli Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • Kek malzemesi için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Arkasından irmik mavi haşhaş eklenir. Un, kabartma tozu ve karbonat eklenerek karıştırın.
  • Yağlamış olduğunuz fırın kabına ben kare büyük boy borcam kullandım. Kalıba döküp fırına verin.
  • Bir yandan şerbet için malzemeleri bir tencerede alın. Kaynasın limon suyunu ekleyip kapatın altını. Afiyet olsun.
  • Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün. Bir yandan krem şantiyi hazırlayın.
  • Soğuyan tatlının üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025