Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi
Şerbetli Haşhaşlı Revani tarifi: Şerbetli Haşhaşlı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli Haşhaşlı Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Şerbetli Haşhaşlı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 silme çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Şerbetli Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?
- Kek malzemesi için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Arkasından irmik mavi haşhaş eklenir. Un, kabartma tozu ve karbonat eklenerek karıştırın.
- Yağlamış olduğunuz fırın kabına ben kare büyük boy borcam kullandım. Kalıba döküp fırına verin.
- Bir yandan şerbet için malzemeleri bir tencerede alın. Kaynasın limon suyunu ekleyip kapatın altını. Afiyet olsun.
- Fırından çıkan revaninin üzerine şerbeti dökün. Bir yandan krem şantiyi hazırlayın.
- Soğuyan tatlının üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.