Şerbetli Badem Tatlısı Tarifi
Şerbetli Badem Tatlısı tarifi: Şerbetli Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli Badem Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Şerbetli Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 + 1/4 su bardağı un
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Süslemek için:
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbetli Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra tencerenin altını açın.
- Kaynamaya başlayınca, 10 dakika kadar kaynatın ve ardından limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce yoğurun. Ele yapışmayan ve oldukça yağlı bir hamur elde etmiş olacaksınız.
- Bir fırın tepsisine, pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ardından irmiğe bulayın.
- Ardından hafifçe bastırıp oval bir şekil verin, badem gibi. Fırın tepsisine bu şekilde tüm hamuru hazırlayıp dizin.
- Hamuru şekillendirmeniz bitince bir bıçağın tersi ile hazırladığınız oval şekilli tatlıların tam ortasına çok da derin olamayacak şekilde bir yarık çizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tatlıların üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Tatlılar fırından çıkınca 1-2 dakika bekletin ve tatlıları başka bir tepsiye alın. Tatlılar sıcakken üstlerine soğumuş olan şerbeti gezdirin ve şerbeti çekene dek bu şekilde bekletin.
- Tatlılar şerbeti çekip soğuduktan sonra, ortalarındaki yarıklara hindistan cevizi doldurarak süsleyin ve servis edin.
Şerbetli Badem Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Eğer daha fazla sayıda badem tatlısı elde etmek istiyorsanız, malzemeleri aynı ölçüde iki ya da üç katına çıkartabilirsiniz. Kıyır kıyır bir lezzet için dikkat emeniz gereken en önemli nokta; şerbetin soğuk tatlının ise sıcak olması.