Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şerbetli Ay Tatlısı Tarifi

Şerbetli Ay Tatlısı

Şerbetli Ay Tatlısı Tarifi

Şerbetli Ay Tatlısı tarifi: Şerbetli Ay Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetli Ay Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şerbetli Ay Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık (ya da ceviz) (çekilmiş)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Şerbetli Ay Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurumuz için yumurta, irmik, yoğurt, tereyağı ve sıvı yağını ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
  • Hamurumuzu rulo şekline getirip üzerini bastırıp düzleştiriyoruz. Ay bardağı ya da su bardağı yardımıyla ay şekilde kesiyoruz.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unumuzu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra fındık yada cevizimizi ekleyip hamurumuza yediriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve yarım limonu tencereye ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan 20 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız piştikten sonra 2-3 dakika dinlemeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Şerbetli Ay Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru rulo şeklinde yaparken çok kalın yapmamaya dikkat edin. Pişirme süresi fırınlara göre farklılık gösterdiği için altları kızardığında fırından alabilirsiniz. Şerbet sıcak tatlı ılık şekilde olmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025