Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şerbet-i Sütlü Tarifi

Şerbet-i Sütlü

Şerbet-i Sütlü Tarifi

Şerbet-i Sütlü tarifi: Şerbet-i Sütlü için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbet-i Sütlü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şerbet-i Sütlü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti için:

  • 1 litre süt (5 bardak)
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Şerbet-i Sütlü tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip kare veya yuvarlak borcama ya da o boyutlardaki bir fırın kabına yağlayıp harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan 2 bardak sıcak sütün içerisine bir bardak şekerimizi döküp iyice karıştırıp erimesini sağlayalım, üzerine kalan 3 bardak soğuk sütü de ekleyelim. Şerbetimiz kaynatılmayacak, soğuk olacak.
  • Fırından çıkan kekimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Şerbetini anında çekiyor yumuşacık sünger gibi bir dokusu var.
  • Daha sonra süt ve krem şantiyi çırpıp soğuyan tatlımızın üzerine sürelim. Hindistan cevizi ile süsleyelim. Bu tatlıyı buzdolabına kaldırıp bir gece bekletirsek çok daha lezzetli oluyor. Afiyet, şifa olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025