Şerbet-i Sütlü Tarifi
Şerbet-i Sütlü tarifi: Şerbet-i Sütlü için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbet-i Sütlü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Şerbet-i Sütlü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
- 1 litre süt (5 bardak)
- 1 su bardağı şeker
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Şerbet-i Sütlü tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip kare veya yuvarlak borcama ya da o boyutlardaki bir fırın kabına yağlayıp harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Diğer taraftan 2 bardak sıcak sütün içerisine bir bardak şekerimizi döküp iyice karıştırıp erimesini sağlayalım, üzerine kalan 3 bardak soğuk sütü de ekleyelim. Şerbetimiz kaynatılmayacak, soğuk olacak.
- Fırından çıkan kekimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Şerbetini anında çekiyor yumuşacık sünger gibi bir dokusu var.
- Daha sonra süt ve krem şantiyi çırpıp soğuyan tatlımızın üzerine sürelim. Hindistan cevizi ile süsleyelim. Bu tatlıyı buzdolabına kaldırıp bir gece bekletirsek çok daha lezzetli oluyor. Afiyet, şifa olsun.