Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Semsek Tarifi

Semsek

Semsek Tarifi

Semsek tarifi: Semsek için gerekli malzemeler nelerdir? Semsek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Semsek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

İç Harcı İçin:

  • 200 gram lor peyniri

Kızartmak İçin:

  • 0,5 litre sıvı yağ

Semsek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabında hamur malzemelerinin tümünü karıştırın.
  • Suyu hamurunuz kulak memesi kıvamana gelene kadar azar azar ekleyin.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta, dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit bezeye bölün.
  • Bir bezeyi alıp çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Bir çaydanlık kapağı veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın.
  • Yuvarlağın yarısına bir tatlı kaşığı peynir koyup çatal yardımıyla hamuru kapatın.
  • Kızgın yağda  altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Ardından fazla yağını süzdürerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025