Semsek Tarifi
Semsek tarifi: Semsek için gerekli malzemeler nelerdir? Semsek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Semsek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
İç Harcı İçin:
Kızartmak İçin:
Semsek tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabında hamur malzemelerinin tümünü karıştırın.
- Suyu hamurunuz kulak memesi kıvamana gelene kadar azar azar ekleyin.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta, dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit bezeye bölün.
- Bir bezeyi alıp çok ince olmayacak şekilde açın.
- Bir çaydanlık kapağı veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın.
- Yuvarlağın yarısına bir tatlı kaşığı peynir koyup çatal yardımıyla hamuru kapatın.
- Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Ardından fazla yağını süzdürerek servis edin.