Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Semlor (Semla) Tarifi

Semlor (Semla)

Semlor (Semla) Tarifi

Semlor (Semla) tarifi: Semlor (Semla) için gerekli malzemeler nelerdir? Semlor (Semla) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Semlor (Semla) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet dövülmüş kakule
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Dolgu kreması için:

  • 3/4 çay bardağı krema (veya süt)
  • 100 gram marzipan (veya badem ezmesi)
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş badem içi
  • 1 çay kaşığı dövülmüş kakule
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

Hamurların üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı su

Semlor (Semla) tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine ılık sütü aktarın, içerisine kuru mayayı ilave edin ve güzelce karıştırın. Birkaç dakika bekletin.
  • Yumurtayı ve dövülmüş kakuleyi ilave edin. Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Eğer varsa mikserde karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
  • Elle yoğururken de makine de yoğururken de içerisine her seferde tereyağını parça parça ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
  • Hamur iyice bütünleşince ve tüm malzemeler birleşince yoğurma işlemini bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp güzelce yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aralıklı bir şekilde dizin.
  • Üzerine bez koyup oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olmuş olacaklar. Ardından üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • Hamurlarınızı 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirin. İlk sıcağının çıkmasını ve hafif ılımasını sağlayın.

Semlor (Semla) tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz iç dolgusundaki kremayı; süt, badem unu ve kıyılmış bademle de yapabilirsiniz. Badem ezmesini süt ya da kremayla açabilir, bu şekilde de bir dolgu kreması hazırlayabilirsiniz. İç dolgusundaki kremayı hazırlamak tamamen sizin damak zevkinize kalmış diyebiliriz.

Semlor (Semla) tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025