Semizotu Yemeği Tarifi
Semizotu Yemeği tarifi: Semizotu Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Semizotu Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Semizotu Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı kırık pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Semizotu Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Semizotunun saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Vitamin değerini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınzı kuru soğanı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.
- Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ilave edip karıştırın ve ardından küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Semizotunu ilave edin, ardından baharatları, yıkanmış pirinci ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alıp afiyetle tüketin.
Semizotu Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Semizotu genellikle köküyle birlikte sökülüp, o şekilde satıldığı ve yerde yetişen bir bitki olduğu için oldukça topraklıdır. Bu yüzden topraklarından arındırmak için bol suyla iyice yıkamanız gerekmektedir. Tarifteki kırık pirinç yerine normal pirinç de kullanabilirsiniz.