Semizotu Yemeği Tarifi
Semizotu Yemeği tarifi: Semizotu Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Semizotu Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Semizotu Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ semizotu
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur (haşlanmış olmasına gerek yok)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı tuz (salçanızın tuz miktarına, damak zevkinize göre ekleyeceğiniz tuz miktarı değişir)
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
Semizotu Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Semizotunu güzelce ayıklayın ,20-30 dakika sirkeli suda bekletin.
- Soğanları, semizotunu küçük küçük doğrayın.
- Ocağın altını yakın, tencereyi ısıtmaya başlayın.
- İlk olarak yağı ve soğanı güzelce kavurun, ardından salçaları ekleyin.
- Salça da kavrulduktan sonra semizotlarını ekleyin.
- Semizotları pişip küçülmeye başlayınca limon suyunu, bulguru, nohutu, mercimeği, baharatları ekleyip karıştırın.
- En son kaynamış suyu da ilave edip tencerenizin kapağını kapatın.
- Orta ateşte 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Semizotu Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber koymanızı tavsiye ederim, çok yakışıyor. Bardak ölçüm 200 ml.